gallery/knipoog-kat
gallery/wpdb039e8c_06
gallery/wp26e4735a_06
gallery/wpf04022c5_06
gallery/wpb0cebbee_06

Kattendonders, Kattendonderinnekes,
Wij zijn alweer begonnen aan ons 5e seizoen als carnavalsvereniging de Kattendonders. Ik mag wel zeggen dat wij dit lustrum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hadden we vorig jaar nog de jongste Prins van Helmond (met Prins Wes ginne stress) die het overigens fantastisch gedaan heeft, waarvoor respect! Want begin er maar eens aan op je 18e…… Dit jaar heeft onze prinsencommissie gekozen voor een Prinses die ons voorgaat, Prinses Astrida del gato (wat kattenprinses betekend) en met haar een heel gevolg…. Adjudante Compañera (vriendin Saskia)  en 2 Hofdames, Sabrina (nichtje Miriam) en Hermana (zusje Sandra). De onthulling was spectaculair en bezocht door vele bevriende verenigingen, waarvoor onze dank.
Hoewel dit absoluut niet uniek is (ook niet in Helmond, de Narren en de Olietrappers gingen ons bij mijn weten al voor) is het toch niet onopgemerkt gebleven. De volgende dag hadden wij het Eindhovens Dagblad al aan de lijn en wij zijn zelfs een dag gevolgd door een columniste van de Volkskrant. De manier waarop dit alles gebeurde was denk ik wel vrij uniek. Wij besloten het wat grootser aan te pakken door een heel gezelschap dames uit de hoge hoed tevoorschijn te toveren. En tegelijkertijd ook de dames van de raad van 11 in het nieuw te steken. Op deze manier zetten wij diegene in het voetlicht die er voor zorgden en nog steeds zorgen dat wij - de mannen - toch maar mooi ieder jaar ons ding konden en kunnen blijven doen. Kortom, het is tijd voor onze steun en toeverlaat onze dames……
Verder hebben wij dit jaar maar liefst 7 nieuwe raadsleden mogen begroeten, waarvan er 5 onder de 20 jaar. Hoe mooi is dat? De jeugd heeft immers de toekomst en dit bevestigd dat we vorig jaar een goede keuze hebben gemaakt door te kiezen voor een jeugdige Prins. Ook merkte ik dat door dit alles onze hele vereniging een soort van boost kreeg, waardoor we nu een geweldige club mensen bij elkaar hebben wat al geresulteerd heeft in supergezellige uittredens.
Ook met onze dansgarde gaat het weer goed dit jaar, het niveau is weer hoog. Zij werken dan ook het hele jaar door aan de uitvoering onder de bezielende leiding van Sandra, Mirjam en Miriam, Babette en Chalissa (toch weer die dames). Chapeau!
Het enige wat mij dan wel weer enige zorg baart is de aanwas van onze dansgarde en de jongensgarde….. Hebben we de jeugd voor ons gewonnen, bij de jongste jeugd hebben we dit en komend seizoen nog veel werk aan de winkel. Hier gaan we op maandagmiddag met carnaval op onze altijd druk bezochte kindermiddag onze handen maar eens goed  voor uit de mouwen steken. Het heeft in ieder geval onze aandacht. Ook zullen we op zondag weer te zien zijn in de langste optocht van het zuiden. Hadden we vorig jaar pech met onze open Engelse dubbeldekker en moesten we het op de valreep met een veel minder spectaculaire bus doen….dit jaar hebben we weer een prachtige praalwagen, houd ons in de gaten.
De rest van ons programma is terug te vinden in deze 5e editie van de enige carnavalskrant van Helmond, De Kattendonder.
Rest mij niets anders meer dan iedereen een dondersgoeie Carnaval toe te wensen met het motto van onze Prinses Astrida del Gato
Ja, dè is ok!            Alaaf!
Peter van Alphen - Voorzitter 

Voorwoord